Przepis na sobotę – Zupa-krem ze szpinaku z czosnkiem i serem lazur

Przepis na sobotę – Zupa-krem ze szpinaku z czosnkiem i serem lazur.
Duet Gotowanie z pasją, czyli Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz.
Na pytanie “Jaki przepis, który można by teraz przygotować z sezonowych produktów zaproponujecie naszym czytelnikom?

Paweł Łukasik odpowiedział: Zaproponuję coś, co lubimy jeść a przepis jest prosty, ale bardzo efektowny i oczywiście zdrowy – zupa krem ze szpinaku, z dodatkiem polskiego czosnku, sera lazur i grillowaną gruszką odmiany konferencja. 

Przepis znajdziecie poniżej 🙂

Składniki: (przepis na 4 porcje)

Zupa:

0,5 kg liści szpinaku
100 ml śmietanki 36%
100 g sera lazur
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka cukru
2 gruszki
0,75 l bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz
Zalewa do gruszek:
1 litr wody
1 szklanki cukru

Dekoracja:

50 g sera lazur
2 gruszki
kilka liści szpinaku
2 łyżki płatków migdałowych

Więcej od loungemag
Moda nie może być jednorazowym fajerwerkiem
Moda nie może być jednorazowym fajerwerkiem Rozmowa z dr hab. Anną Pyrkosz, prof. ASP o pokazie mody...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *