Ze stołem w pole

Ze stołem w pole

W 1999 r. kiedy moda na organic i bio była jeszcze daleko przed nami, pewien kalifornijczyk- lekkoduch, Jim Denevan, zorganizował specjalną kolację w ogrodzie swojego brata. Taki był początek Outstanding in the Field. Koncepcja organizowania wielkich plenerowych uczt dla kilkuset osób trwa do dziś – jedzenie podawane na stole przygotowywane jest ze składników pochodzących zawsze od lokalnych farmerów czy ogrodników.

Zdarzają się więc kolacje na farmach, w ogrodach, ale również przy brzegach mórz czy u podnóży gór. Outstanding in the Field nieustannie przemierza cały kontynent amerykański zapraszając gości do tego niezwykłego przeżycia. W tym roku po raz pierwszy zawita także do Francji.

Za bilet trzeba zapłacić kilkaset dolarów, ale kto odmówi takim zniewalającym, wzrokowo-smakowym doznaniom.

fot. materiały prasowe
Written By
More from loungemag
DEEP SPACE: moda zaczerpnięta z piękna podwodnego świata
DEEP SPACE to kolekcja dyplomowa Sandry Stachury, absolwentki Szkoły Artystycznego Projektowania Ubioru SAPU,...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *