Ciastka z czerwonej fasoli

Fot. Robert Bednarczyk | Lounge

Składniki na 9 ciastek

  • 1 szklanka ugotowanej fasoli lub 300 g z puszki
  • 6 łyżek syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
  • Szczypta soli himalajskiej

Do dekoracji użyj: blanszowanych migdałów i orzechów nerkowca

Jak?

Wszystkie składniki oprócz migdałów i orzechów nerkowca umieść w misce, następnie zmiksuj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowaną masę włóż do lodówki na ok. 10 minut, aż siemię lniane wchłonie nadmiar wody.

Blanszowane migdały oraz orzechy nerkowca pokrój w drobną kostkę.

Masę na ciastka wyciągnij z lodówki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Uformuj kulki, które następnie ugnieciesz tak, by powstała forma przypominała ciastka, następnie posyp każde z nich kruszonką migdałowo-orzechową. Całość piecz w piekarniku w temp. 180 °C przez 30 minut.

Przepis: FitLab Catering

Written By
More from loungemag
“Instagram jest jak truskawki”
Fotograficy Instagram jest jak truskawki. Chłoniemy go, co prawda, innymi zmysłami, ale nigdy...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *