Złote smaki Budapesztu – przewodnik

POLA POLA

Bałkańskie smaki w najlepszym wydaniu! Minimalistycznie, ze świetnej jakości składników, według oryginalnych receptur. Tak jest w POLA POLA. Marka posiada swoją knajpkę, ale ja znalazłam ich w food trucku na festiwalu piwa. Na ogromnym grillu smażył się jagnięcy cevap, który podano z serbską lepinją – bułką wypiekaną kilka chwil w temperaturze 550°C w piecu opalanym drewnem bukowym. Do tego paprykowy, pikantny ajvar i nic więcej nie potrzeba.

Cevap od Pola-Pola
Cevap od Pola-Pola

Written By
More from loungemag
Dom za miastem. Marzenie i przekleństwo
Dom za miastem. Zwolennicy mieszkania z dala od wielkomiejskiego zgiełku znajdą przeróżne argumenty za takim rozwiązaniem. Wszechobecność...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *