Złote smaki Budapesztu – przewodnik

POLA POLA

Bałkańskie smaki w najlepszym wydaniu! Minimalistycznie, ze świetnej jakości składników, według oryginalnych receptur. Tak jest w POLA POLA. Marka posiada swoją knajpkę, ale ja znalazłam ich w food trucku na festiwalu piwa. Na ogromnym grillu smażył się jagnięcy cevap, który podano z serbską lepinją – bułką wypiekaną kilka chwil w temperaturze 550°C w piecu opalanym drewnem bukowym. Do tego paprykowy, pikantny ajvar i nic więcej nie potrzeba.

Cevap od Pola-Pola
Cevap od Pola-Pola

Więcej od loungemag
Ojej, ojejku, O JEJU!
W 2017 zrobiły furorę w Krakowie, teraz zaczynają podbój stolicy. Mania Bień i Roksana Patrzałek...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *