Przepis na sobotę: wegetariański pasztet z marchewki z kiełkami pora

wegetariański pasztet Przepis na sobotę: wegetariański pasztet z marchewki z kiełkami pora 1
Przygotowanie:

Ugotować marchewkę, pietruszkę i seler na miękko. Podobnie postąpić z ziarnem sorgo. Zmiksować na pureé ugotowane warzywa z czosnkiem i ziarnem sorgo. Dodać olej, jajko, nasiona chia. Wymieszać i doprawić. Przełożyć do podłużnej foremki.

Piec w temp. 180 st. C 40 minut. Po upieczeniu położyć na górę pasztetu kiełki pora.
Smacznego!

Agnieszka Majksner

Więcej od loungemag
Unikatowa fotorelacja z obrad jury Fashion Designer Awards!
Do kolejnego etapu FDA jury wybrało 30 młodych projektantów, którzy zawalczą o miejsca w półfinale konkursu...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *