Przepis na sobotę: wegetariański pasztet z marchewki z kiełkami pora

Przepis na sobotę: wegetariański pasztet z marchewki z kiełkami pora
Wegetariański pasztet z marchewki. Pyszny, prosty w przygotowaniu przepis i zgodny z ideą slow food.
Składniki:

400 g  marchewki,

50 g pietruszki,

50 g  selera,

1 ząbek czosnku,

200 g ugotowanego ziarna sorgo,

20 g nasion chia,

35 g oleju rzepakowego (opcjonalnie z Góry Św. Wawrzyńca),

1 jajko,

łyżeczka cząbru i tymianku,

pół łyżeczki kminu rzymskiego,

sól i pieprz wg uznania.
Written By
More from loungemag
Seks, kłamstwa i zakazane ciąże
Od 23 listopada na ekranach polskich kin oglądać można „Sofię” Meryem Benm’Barek-Aloïsi, nagrodzoną za scenariusz...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *