Przepis na sobotę: wegetariański pasztet z marchewki z kiełkami pora

Wegetariański pasztet z marchewki. Pyszny, prosty w przygotowaniu przepis i zgodny z ideą slow food.
Składniki:

400 g  marchewki,

50 g pietruszki,

50 g  selera,

1 ząbek czosnku,

200 g ugotowanego ziarna sorgo,

20 g nasion chia,

35 g oleju rzepakowego (opcjonalnie z Góry Św. Wawrzyńca),

1 jajko,

łyżeczka cząbru i tymianku,

pół łyżeczki kminu rzymskiego,

sól i pieprz wg uznania.
Więcej od loungemag
Z Polską Metką: BIZUU [wywiad]
Odważna decyzja o podążaniu za marzeniami okazała się przepisem na sukces. Ich marka BIZUU jest...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *