Trójmiasto subiektywnie obiektywne


Jack’s Bar & Restaurant Gdynia to wyjątkowa knajpka położona w samym sercu gdyńskiego Orłowa, przy skrzyżowaniu prowadzącym na molo. Nietrudno domyśleć się, kto (i co) jest jej patronem, do czego zresztą nawiązuje amerykański wystrój wnętrza. Nie brakuje tu więc wyśmienitych steków (Jack’s House Special) czy burgerów z najwyższej jakości mięsa. W menu króluje kilkanaście rodzajów whisky z całego świata.

Pozostając w klimacie, a raczej w smaku steków, w poszukiwaniu wyjątkowej wołowiny Wagyu warto wybrać się do sopockiej Delmonico Cut Steakhouse. Mięso pochodzi z własnej, ekologicznej hodowli, a wszystkie potrawy znajdujące się w karcie podawane są z sezonowymi dodatkami. Zdecydowanie propozycja dla wielbicieli tego, co ekologiczne!

W sopockim kurorcie warto wybrać się również do miejsc kultowych, jak chociażby Błękitny Pudel. Od blisko dwudziestu lat ta znajdująca się w samym centrum „Monciaka” restauracja (i pub) przyciąga nie tylko turystów. A wszystko to za sprawą prawdziwie artystycznego wnętrza, klimatycznej muzyki i tradycyjnej polskiej kuchni. Wyróżnienie od tygodnika „Newsweek Polska” za najlepszy wystrój i nastrój (2004 r.) w pełni zasłużone!

2 of 5

Więcej od loungemag

Pada śnieg… a więc zimowe obowiązki właścicieli nieruchomości

Właściciele posesji, w tym także współwłaściciele, użytkownicy wieczyści, osoby zarządzające lub użytkujące nieruchomość,...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *