Sezon grillowy trwa! Już praktycznie w każdy weekend czuć smakowite zapachy grillowanych kiebłasek i ziemniaków, czuć aromat świeżych sałatek i orzeźwiającego piwa. Wszyscy to kochamy. Ale przecież do końca wakacji jeszcze długie miesiące, a każde, nawet najlepsze mięso kiedyś się nudzi. Co zrobić, by cieszyć się atmosferą obiadu na świeżym powietrzu, ale nie popadać w monotonię? Oto rozwiązanie – grilloway ananas! Prosty w przygotowaniu, zaskakujący i przepyszny, wprost idealny na kolejnego grilla. Może przetestujcie już dzisiaj?
Składniki:
Jeden ananas, obrany i pokrojony w ćwiartki
Sok z jednej limonki
2 łyżki brązowego cukru
Przygotowanie:
Nic prostszego – rozgrzej grilla, a w międzyczasie wymieszaj w misce ananasa z cukrem i limonką. Następnie ułóż go na grillu i piecz około 15 minut, przekładając na drugą stronę co jakiś czas.
Podaj do tego sangrię i przepis na zachwyt wszystkich gości murowany!