Smakowanie win w słowach kilku

win Smakowanie win w słowach kilku 1
Lekkie czerwone

2017 rok to lekkie zwiewne wina. Odchodzimy od ciężkich i przebeczkowanych win czerwonych na rzecz delikatnych win o niskich taninach. Gamay, szczep który kryje się za Beaujolais, wraca do łask szczególnie, jeżeli wino pochodzi z jednego z dziesięciu Cru w Beajuloais. Sięgnij po Morgon lub Fleurie.

Beaujolais schłodzone do 12-13 stopni wspaniale komponuje się z rybą. Czerwone z Loary, szczególnie te z Cabernet Franc, to nie tylko trend ale także wina, które idealnie komponują się z kuchnią polską. Chinon to idealne połączenie do kapusty z grzybami czy też bigosu.

Więcej od loungemag
Chrońmy nasze dane osobowe
Należy mieć również na uwadze, że im więcej rozpowszechniamy o sobie informacji, tym większe ryzyko ich...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *