Sałatka z pomidorów i chorizo

Sałatka z pomidorów i chorizo
Składniki:
4 duże pomidory malinowe
150g pomidorów koktajlowych
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej dymki
pół pęta kiełbasy chorizo
3 łyżki octu winnego
ser kozi
chleb żytni
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pomidory pokrój w duże kawałki, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Wrzuć do miski i posyp natką i dymką. Dopraw solą i pieprzem.
Chorizo pokrój w plastry i wrzuć na patelnię. Smaż ok. 10 minut aż większość tłuszczu się wytopi. Następnie dorzuć pokrojony w pasterki czosnek. Uważaj, aby się nie przypalił, bo będzie gorzki. Najlepiej cały czas mieszaj.
Kiedy czosnek zacznie się robić chrupiący na patelnię wlej ocet winny. Wymieszaj całość i przełóż do miski z warzywami. Wymieszaj wszystkie składniki.
Posyp pokruszonym serem kozim. Podawaj z chlebem żytnim maczanym w soku z sałatki.

przepis przygotowany przez meatmyday.pl/

Written By
More from loungemag
Test: Ford Mondeo Vignale 2.0 TDCi 210 KM – premium?
Jakie marki przychodzą na myśl człowiekowi sukcesu, który po latach ciężkiej pracy postanowił sprawić sobie...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *