Rurki z kremem mascarpone i lawendą [przepis]

Rurki z kremem mascarpone i lawendą [przepis]
Rurki z kremem mascarpone, z hydrolatem z kwiatów lawendy Lavendziarnia Stoki 6 i karmelizowaną gruszką
Składniki:

*250 g serka mascarpone

*50 g kwaśnej śmietany 12%

*2 łyżeczki Hydrolatu z kwiatów lawendy Lavendziarnia Stoki 6

*2 czubate łyżeczki cukru pudru (do kremu) oraz cukier do panierowania gruszki

  • rurki

*gruszka

*kilka listów świeżej melisy

*Lawenda kulinarna Lavendziarnia Stoki 6

Sposób przygotowania:

Gruszkę obrać ze skóry, pokroić na plastry 0,5 – 1 cm, obtoczyć/panierować w cukrze pudrze. Karmelizować na rozgrzanej patelni po ok. 1 minucie z każdej strony. Serek utrzeć ze śmietaną, cukrem i Hydrolatem z kwiatów lawendy na jednolitą masę. Powstały krem posypać listkami świeżej mięty pociętymi na cienkie paski i Lawendą kulinarną. Podać z karmelizowaną gruszką i rurkami.

Lavendziarnia Stoki 6

Written By
More from loungemag
Emily Ratajkowski promuje swoją markę pozując topless
Emily Ratajkowski jest niezwykle popularną modelką. Nie jest to jednak spowodowane jedynie jej karierą...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *