Restauracja, w której sam zabijasz to, co później zjesz

Restauracja, w której sam zabijasz to, co później zjesz
Dużo się obecnie mówi o ekologicznych hodowlach, jajach z wolnego wybiegu, czy nie jedzeniu mięsa w ogóle. Opinia publiczna jest podzielona, ale wiemy na pewno, że każda ze  stron chce zrobić wszystko, by udowodnić swoją rację. Stąd pomysł na Casa de Carne – restauracji, w której sam zabijasz swój przyszły obiad.

Po złożeniu zamówienia na żeberka, klienta restauracji zaprasza się na zaplecze. Tam dostaje fartuch i specjalny nóż, którym ma zabić znajdującą się w pomieszczeniu świnię. Najnowszy klip organizacji Last Chance for Animals zdecydowanie zapada w pamięć!

„Casa de Carne” to pomysł na uświadomienie klientom skąd pochodzi jedzone przez nich mięso. Autorzy klipu wyobrazili sobie restaurację, w której każdy z klientów musi sam zabić zwierzę zanim je zje. Bohater klipu zdecydowanie ma z tym problem, w końcu wyręczają go przyjaciele. Gdy na jego talerz trafiają żeberka kamera pokazuje zakrwawioną szyję klienta. Klip wyreżyserował Dustin Brown. Jego oryginalna fabuła została doceniona nagrodą Tarshis Film Awards.

źródło