Restauracja, w której sam zabijasz to, co później zjesz

Restauracja, w której sam zabijasz to, co później zjesz

Dużo się obecnie mówi o ekologicznych hodowlach, jajach z wolnego wybiegu, czy nie jedzeniu mięsa w ogóle. Opinia publiczna jest podzielona, ale wiemy na pewno, że każda ze  stron chce zrobić wszystko, by udowodnić swoją rację. Stąd pomysł na Casa de Carne – restauracji, w której sam zabijasz swój przyszły obiad.

Po złożeniu zamówienia na żeberka, klienta restauracji zaprasza się na zaplecze. Tam dostaje fartuch i specjalny nóż, którym ma zabić znajdującą się w pomieszczeniu świnię. Najnowszy klip organizacji Last Chance for Animals zdecydowanie zapada w pamięć!

„Casa de Carne” to pomysł na uświadomienie klientom skąd pochodzi jedzone przez nich mięso. Autorzy klipu wyobrazili sobie restaurację, w której każdy z klientów musi sam zabić zwierzę zanim je zje. Bohater klipu zdecydowanie ma z tym problem, w końcu wyręczają go przyjaciele. Gdy na jego talerz trafiają żeberka kamera pokazuje zakrwawioną szyję klienta. Klip wyreżyserował Dustin Brown. Jego oryginalna fabuła została doceniona nagrodą Tarshis Film Awards.

źródło

Więcej od loungemag

Nie tylko król jest nagi

Kultura nigdy nie była tak naga, jak dzisiaj. Żyjemy w świecie nieskrępowanego przepływu myśli, informacji,...
WIĘCEJ