Przepis na sobotę: zupa chicken corn


Sposób przygotowania:

W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek 1,5 łyżki na średnim ogniu. Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę i jalapenos. Smaż przez ok. 3-4 minuty. Dodaj czosnek i smażyć przez kolejną chwilę, tak aby się zeszklił. Następnie dodaj bulion, pokrojone piersi z kurczaka, pomidory, kminek, sól i pieprz. Zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 15 minut. Do bulionu dodaj jeszcze kolendrę i sok z limonki, a następnie odcedzoną kukurydzę.
Dopraw do smaku i podawaj z pokrojonym w kostkę awokado i przepołowionymi pomidorkami koktajlowymi. Idealnie pasuje do chlebka pita i sera feta.

Smacz­nego!
Źródło: bleubirdblog.com

 

Więcej od loungemag

Kreatywność – paliwo motoryzacji

Urodzony w Szwecji Christian Von Koenigsegg od najmłodszych lat marzył o konstruowaniu wyjątkowych samochodów. Dziś...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *