przepis na sobotę: pasztet z marchewki z kiełkami pora


W cyklu Przepis na sobotę Agnieszka Majskner poleca wam wegetariański pasztet z marchewki. Pyszny,  prosty w przygotowaniu i zgodny z ideą slow food.
Składniki:

400 g  marchewki,

50 g pietruszki,

50 g  selera,

1 ząbek czosnku,

200 g ugotowanego ziarna sorgo,

20 g nasion chia,

35 g oleju rzepakowego (opcjonalnie z Góry Św. Wawrzyńca),

1 jajko,

łyżeczka cząbru i tymianku,

pół łyżeczki kminu rzymskiego,

sól i pieprz wg uznania.
Więcej od loungemag

Nowy Jork widziany biznesowymi oczami marki Kossmann

Pokaz nowej kolekcji AMERICAN DREAM jesień-zima 2015/16 3 września minimalistyczna Mysia 3...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *