Przepis na sobotę: guacamole z młodym jęczmieniem


Guacamole jest bardzo proste w przygotowaniu, a ma bardzo wiele zastosowań w kuchni. Dziś proponujemy wam guacamole z młodym jęczmieniem podane w cykorii z kiełkami rzodkiewki. Idealna przystawka do letniego obiadu, albo kolacji.

Co potrzeba?
1 dojrzałe awokado,
łyżka miodu nawłociowego,
łyżka musztardy Dijon,
sok z połowy cytryny,
drobno posiekany mały ząbek czosnku,
2 łyżki sproszkowanego młodego jęczmienia

Jak zrobić?
Wwszystko dokładnie wymieszać widelcem na gładką masę. Dodać różowy pieprz do smaku wg uznania. podawać w łódeczkach cykorii posypane kiełkami. Smacznego!

Slow Me – Agnieszka Majksner

Więcej od loungemag

Umowne małżeństwo [Antonina Dębogórska]

Parę dni przed weekendem majowym dzwoni do mnie koleżanka, która nie odzywała się przez pół roku. Jest...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *