Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa

Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa
Tym razem w Przepisie na Sobotę, Agnieszka Majksner proponuje wyjątkowo prosty do upieczenia chleb kartoflany z czarnuszką na mące z amarantusa. Więcej przepisów znajdziecie tu.
Składniki:
200 g ugotowanych kartofli
350 g mąki z amarantusa
100 g mąki orkiszowej lub gryczanej lub żytniej
15 g świeżych drożdży
 5 g cukru
 30 g czarnuszki
40 g orzechów laskowych
 50 g masła 82%
150 ml ciepłego mleka (max 45 st. C),
150 ml ciepłej wody (max 45 st. C)
Więcej od loungemag
Aparat w tym miesiącu zawisł na kołku [Michał Massa Mąsior]
Świat krok po kroku zmierza do zagłady. Świat poza Polską, rzecz jasna. Tutaj, w przeciwieństwie...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *