Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa

Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa
Tym razem w Przepisie na Sobotę, Agnieszka Majksner proponuje wyjątkowo prosty do upieczenia chleb kartoflany z czarnuszką na mące z amarantusa. Więcej przepisów znajdziecie tu.
Składniki:
200 g ugotowanych kartofli
350 g mąki z amarantusa
100 g mąki orkiszowej lub gryczanej lub żytniej
15 g świeżych drożdży
 5 g cukru
 30 g czarnuszki
40 g orzechów laskowych
 50 g masła 82%
150 ml ciepłego mleka (max 45 st. C),
150 ml ciepłej wody (max 45 st. C)
Written By
More from loungemag
BMW X4 M40i – SUV z osiągami mocarnego hot-hatcha
Nie jest to najlepsze BMW na rynku. Ba, nie jest to nawet prawie najlepsze BMW na rynku. Najładniejsze...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *