Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa

Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa
Tym razem w Przepisie na Sobotę, Agnieszka Majksner proponuje wyjątkowo prosty do upieczenia chleb kartoflany z czarnuszką na mące z amarantusa. Więcej przepisów znajdziecie tu.
Składniki:
200 g ugotowanych kartofli
350 g mąki z amarantusa
100 g mąki orkiszowej lub gryczanej lub żytniej
15 g świeżych drożdży
 5 g cukru
 30 g czarnuszki
40 g orzechów laskowych
 50 g masła 82%
150 ml ciepłego mleka (max 45 st. C),
150 ml ciepłej wody (max 45 st. C)
Więcej od loungemag
Test: Ford Mondeo Vignale 2.0 TDCi 210 KM – premium?
Jakie marki przychodzą na myśl człowiekowi sukcesu, który po latach ciężkiej pracy postanowił sprawić sobie...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *