Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa

Przepis na sobotę: Chleb kartoflany na mące z amarantusa
Tym razem w Przepisie na Sobotę, Agnieszka Majksner proponuje wyjątkowo prosty do upieczenia chleb kartoflany z czarnuszką na mące z amarantusa. Więcej przepisów znajdziecie tu.
Składniki:
200 g ugotowanych kartofli
350 g mąki z amarantusa
100 g mąki orkiszowej lub gryczanej lub żytniej
15 g świeżych drożdży
 5 g cukru
 30 g czarnuszki
40 g orzechów laskowych
 50 g masła 82%
150 ml ciepłego mleka (max 45 st. C),
150 ml ciepłej wody (max 45 st. C)
Written By
More from loungemag
Aga Rolek – Symbioza mody i miasta
Stone beige – tak nazywa się blog Agi Rolek. Musicie go odwiedzić, jeśli...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *