Sposób przygotowania
W rondelku rozpuść masło, dodaj czekoladę i mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Zdjejmij z ognia i wymieszaj z cukrem i wanilią, aż całkiem się połączą. Dodawaj po jednym jajku. Dodaj mąkę, szczyptę soli i mieszaj energicznie przez 1 minutę, aż ciasto stanie się gładkie i zacznie odchodzić od boków. Wymieszaj z posiekanymi orzechami.
Zeskrob ciasto do przygotowanej miski. Rozgrzej piekarnik do 350*. Wnętrze kwadratowej brytfanki wyłóż pergaminem i posmaruj masłem. Rozgrzej piekarnik do 350*. Wnętrze kwadratowej brytfanki wyłóż pergaminem i posmaruj masłem. Wylej masę na brytfannę, , posyp wiórkami czekoladowymi na wierzchu, piecz przez około 25-30 minut. Nie trzymaj za długo w piekarniku. Kiedy całkowicie ostygnie pokrój ciasto na kwadraty, maczając nóż w gorącej wodzie.
Smacznego!
Źródło: www.sproutedkitchen.com
