Pomysłowe śniadanie z dodatkiem malin [przepis]

Pomysłowe śniadanie z dodatkiem malin [przepis]

Kolejny raz dzielimy się z wami przepisem opartym na produkcie sezonowym. Dzisiaj pod warsztat idą maliny – pyszne, słodkie, delikatne, prawdziwy rarytas czasów dzieciństwa. Czekamy na nie cały rok, a gdy już się pojawią.. po prostu jemy prosto z koszyczka (lub krzaka, jeśli mamy szczęście). Jak urozmaicić sobie jedzenie tych pysznych owoców? Najlepiej zacząć od śniadania.

 

Krem z białej kaszy gryczanej z malinami
Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej białej
1 łyżka soku z cytryny
ciepła woda do zalania kaszy
3 szklanki malin
1 łyżka syropu z agawy
1 banan
kilka kropel ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:

Kaszę gryczaną zalewamy ciepłą, przegotowaną wodą. Dodajemy ocet lub sok z cytryny. Odstawiamy na noc lub 8 godzin.

Następnego dnia dokładnie płuczemy kaszę. Maliny blendujemy razem z łyżką syropu z agawy. Odkładamy trochę musu do dekoracji, a resztę blendujemy razem z kaszą, bananem i ekstraktem waniliowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli chcemy, dosładzamy syropem z agawy.

Więcej od loungemag

MŁODY PROJEKT 2015 – wystawa w Akademii w Bronowicach

W Akademii w Bronowicach swoje prace zaprezentują młodzi designerzy z Wy­dzia­łu Ar­chi­tek­tu­ry Wnętrz oraz Wy­dzia­łu Form...
WIĘCEJ