Pierwsze polskie vege lody!

Pierwsze polskie vege lody!
Po długich miesiącach skrupulatnego relacjonowania wszystkich wegańskich wynalazków i ulepszeń, jakie wprowadzają do swoich ofert słynne międzynarodowe marki, mogę radością powiedzieć, że nadszedł czas kiedy my, Polacy, nie musimy już czekać na “odpowiednik” zagranicznych, wegańskich smaczków. Do akcji wkroczył Grycan.

Polska marka produkująca lody zdecydowała się na wprowadzenie do oferty roślinnych lodów. Na razie tylko w trzech smakach, tylko w pojemności 500 ml, ale mimo to oferta wygląda niezwykle atrakcyjnie.


Smak nr 1. Czekoladowe z ziarnami kakaowca i z kawałkami czekolady,  robione na bazie mleka kokosowego i ryżowego, słodzone ksylitolem i syropem daktylowym. Drugi wanilia na bazie mleka kokosowego i ryżowego, z dodatkiem orzechów nerkowca, wanilii bourbon, słodzone ksylitolem i syropem z agawy. Ostatnim smakiem jest ukochane przez wszystkich wegan masło orzechowe. Na bazie mleka kokosowego, palonych i mielonych orzeszków archaidowych, słodzone ksylitolem i syropem daktylowym.

Jak widać, lody będą nie tylko wege, ale też zdrowsze niż zwyczajne. Na deser – opakowania są w pełni papierowe. Czego chcieć więcej?