Pesto z rukoli do chleba bez mąki

Pesto z rukoli do chleba bez mąki
Pesto z rukoli. Pamiętacie przepis na chleb bez mąki? Jeśli nie, albo chcecie sobie przypomnieć, to znajdziecie go tu.Większość z nas uwielbia bazyliowe, zielone pesto za jego intensywny smak i łatwość przyrządzenia. Agnieszka Majksner ze SlowMe zaproponowała jego zupełnie inną wersję, zastępując bazylię…. rukolą!
Składniki:

100 g rukoli,
pęczek natki pietruszki,
20 g uprażonych na suchej patelni pestek słonecznika,
10 g uprażonych na suchej patelni pestek z dyni,
10 g uprażonych na suchej patelni orzechów nerkowca,
50 ml oliwy z oliwek,
łyżka octu balsamicznego,
pół łyżeczki soli himalajskiej,
pieprz wg uznania.

pesto Pesto z rukoli do chleba bez mąki 1

Sposób przygotowania:

Wrzucamy wszystko do plastikowego pojemnika i blendujemy do uzyskania w miarę jednolitej masy (podobnie jak w bazyliowym wydaniu). Jeśli pesto wyjdzie zbyt gęste, można dodać więcej oliwy z oliwek. Posmarujcie nim przygotowany wcześniej chleb i delektujcie się nowymi smakami 😉

Smacznego!

Written By
More from loungemag
Smakowanie win w słowach kilku
Smakowanie win w słowach kilku. Mnogość wine barów na naszym rynku w ostatnim roku potwierdza gorący...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *