Pesto z rukoli do chleba bez mąki

Pesto z rukoli do chleba bez mąki

Pesto z rukoli. Pamiętacie przepis na chleb bez mąki? Jeśli nie, albo chcecie sobie przypomnieć, to znajdziecie go tu.Większość z nas uwielbia bazyliowe, zielone pesto za jego intensywny smak i łatwość przyrządzenia. Agnieszka Majksner ze SlowMe zaproponowała jego zupełnie inną wersję, zastępując bazylię…. rukolą!
Składniki:

100 g rukoli,
pęczek natki pietruszki,
20 g uprażonych na suchej patelni pestek słonecznika,
10 g uprażonych na suchej patelni pestek z dyni,
10 g uprażonych na suchej patelni orzechów nerkowca,
50 ml oliwy z oliwek,
łyżka octu balsamicznego,
pół łyżeczki soli himalajskiej,
pieprz wg uznania.

Sposób przygotowania:

Wrzucamy wszystko do plastikowego pojemnika i blendujemy do uzyskania w miarę jednolitej masy (podobnie jak w bazyliowym wydaniu). Jeśli pesto wyjdzie zbyt gęste, można dodać więcej oliwy z oliwek. Posmarujcie nim przygotowany wcześniej chleb i delektujcie się nowymi smakami 😉

Smacznego!

Więcej od loungemag
Nowy projekt Maffashion robi furorę!
W dzisiejszych czasach blogerki czy influencerki to swoją popularnością przewyższają niejedną gwiazdę telewizji, czy sceny muzycznej....
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *