Przepis na niedzielę: pasta z kasztanów a`la Nutella

pasta Przepis na niedzielę: pasta z kasztanów a`la Nutella 1
fot. cookitlean
Pasta z kasztanów a`la Nutella. Jeśli czytacie Lounge Magazyn, to wiecie, że najlepsze kasztany są na paryskim placu Pigalle. Ale czy umiecie się z nimi obchodzić?

Jak przechowywać kasztany? Najlepiej wykorzystać od razu. Zachowują swoją świeżość do tygodnia od momentu zakupu podczas, którego trzeba dokładnie przebierać owoce w sklepach. Warto trzymać je w lodówce lub piwnicy. Kasztany można zamrażać. Spakowane w foliowy worek lub plastikowe pudełko na żywność mogą leżeć w zamrażarce do roku . Mrozić można zarówno świeże jak i ugotowane, zarówno w skórce jak i bez.

Kasztany można wykorzystać do przyrządzenia zupy, pasty, kremu, można je wykorzystać jako dodatek do przetworów, posiekać na farsz do mięsa czy pasztetu lub użyć zamiast ziemniaków – dzisiaj zrobimy pastę a`la Nutella!

Składniki:

1 kg kasztanów

miód może być wielokwiatowy lub akacjowy

100 g gorzkiej czekolady

100g masła

1/3 szklanki wody

Więcej od loungemag
Minimalizm według Anety Kręglickiej
Aneta Kręglicka sygnuje nową kolekcję marki L’AF. Nie tylko jako twarz jej kampanii, ale przede...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *