Omlet po syberyjsku
Omlet, który na naszym zdjęciu wyłania się z półmroku (co najmniej jak ja spod zimowej pierzyny) jest pożywny i sycący. W sam raz na zimowe śniadanie, choć zimy nie ma. W nomenklaturze kulinarnej nazywany jest omletem po serbsku, ale Adam podczas sesji zdjęciowej nadał mu swoją nazwę i tak już zostało.
Jak przygotować ciasto?
Do miski wbij trzy jaja, dodaj łyżkę śmietany oraz dwa ugotowane ziemniaki (obrane i przepuszczone przez praskę). Dopraw do smaku solą, pieprzem, kurkumą i rozmarynem. Dokładnie wymieszaj i usmaż na patelni (dodając odrobinę oliwy).
![Omlet po syberyjsku [przepis] 2 Omlet po syberyjsku Omlet po syberyjsku [przepis] 1](https://loungemagazyn.pl/wp-content/uploads/2018/02/zrzut-ekranu-2018-02-21-o-14.18.17.png)
Jak zrobić farsz?
To zależy od Was. Ten omlet lubi zarówno farsz mięsny, jak i warzywny. Ja usmażyłam (na oliwie) trzy ząbki czosnku, pięć pomidorków koktajlowych, pół czerwonej cebuli, pół małej cukinii (pokrojonej w półksiężyce) i dwie garści szpinaku. Pod koniec smażenia dodałam pół łyżki masła, łyżkę białego wina i zaczekałam aż odparuje. Na końcu dodałam sól i pieprz.
![Omlet po syberyjsku [przepis] 3 Omlet po syberyjsku Omlet po syberyjsku [przepis] 2](https://loungemagazyn.pl/wp-content/uploads/2018/02/zrzut-ekranu-2018-02-21-o-14.18.05.png)
