Krakowska mapa kulinarna rozwija się niezwykle prężnie. Coraz szybciej goni stolicę w ilości restauracji odkrywczych, wegańskich, zdrowych, czy azjatyckich. Takie bowiem są preferencje współczesnego smakosza. Zgodnie z tą tendencją, na Kazimierzu otwarto miejsce idealne – poznajcie Wschód Bar.
To nowy projekt Dominiki Grabowskiej, którą Krakusy znają z popularnego Ramen People. Bistro serwuje dania street foodowe inspirowane kuchnią azjatycką. Można zjeść smażony makaron i tajemniczą zupę, ale także bagietkę z masłem albo europejskie śniadanie ze wschodnim twistem. Kawa? Kosztuje 3 zł Wystrój? przyjemny, klimatyczny, ale również wysmakowany. Bar wygrywa jednak atmosferą. Jest przyjazna i swobodna, skutecznie odtwarzająca atmosferę azjatyckiego Street Foodu.
Warto przyjść i dać się rozgrzać klimatem dalekich zakątków świata.
fot. materiały prasowe