Pyszne, zdrowe, dietetyczne – moda na kasze!

Ogromny wybór

W Polsce dostępnych jest wiele gatunków kasz, które dodatkowo występują w różnych odmianach. Do najpopularniejszych należą: gryczana, jęczmienna, jaglana, manna, kukurydziana, kuskus i owsiana. Wspólnym mianownikiem wszystkich wymienionych kasz jest ich rozsądna cena oraz wiele możliwości podania.

Kasze mogą być bazą na farsz, mogą zastąpić ziemniaki, sprawdzą się także w sałatkach, można nimi zagęszczać sosy i zupy. Z kaszy manny można zrobić doskonały krem do tortu, a z kaszy jaglanej pyszne i zdrowe lody. Internet wprost roi się od prostych, ciekawych, a czasami także wykwintnych przepisów!

Dla zabieganych

Kaszę gotuje się z reguły bardzo szybko. Kuskus gotowy jest do podania po pięciu minutach! Nawet wymagające najdłuższego czasu gotowania kasze potrzebują maksymalnie dwudziestu minut przygotowań. Podczas, gdy kasza dochodzi pod przykryciem, wystarczy pokroić w kostkę kilka warzyw, następnie wymieszać je z kaszą – i obiad gotowy!

Kasza jaglana z owocami zapewni nam z kolei doskonałe śniadanie. Nie trzeba wcale być wirtuozem w kuchni, by z pomocą kaszy przygotować pyszny i zdrowy posiłek, olśnić zaproszonych znajomych, nie wydać fortuny na składniki – a przy tym całe gotowanie skończyć w ciągu pół godziny! Spróbuj!

 

Autor: Wygodnadieta.pl

Więcej od loungemag
Luksus wciąż w cenie. Rynek nieruchomości premium odporny na kryzys
To, że epidemia COVID-19 wystawi światową gospodarkę na ciężką próbę, jest już pewne....
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *