Łosoś pieczony z czarnym sezamem, quinoa ze szpinakiem


Czas na lekki i zdrowy obiad!

Łosoś pieczony z czarnym sezamem/ quinoa ze szpinakiem

120 g filetu z łososia
garść szpinaku baby
50 g kaszy quinoa
szczypta czarnych ziaren sezamu
dodatki:
oliwa z oliwek extra vergine
sok z cytryny
sól himalajska/pieprz

Jak?

Filet z łososia posypujemy ziarnami sezamu, odrobiną soli, skrapiamy oliwą i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 8 min/ 180 °C termoobieg.
Kaszę quinoa gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, studzimy. Następnie dodajemy umyte liście szpinaku i przyprawiamy oliwą, solą oraz sokiem z cytryny.

Smacznego!

Dowiedz się więcej o nas i naszej ofercie na: www.fitlabcatering.pl

Więcej od loungemag
Ford Fiesta ST – kompan młodego kierowcy [test]
Może i ma trzy cylindry, wielkość auta współczesnej kobiety, pięć drzwi i kojarzy się...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *