Pozostając w tematyce lodowej, w końcu nikomu nie zaszkodzi krótkie wspomnienie lata, oto kolejny zaskakujący projekt. Innowacje są w końcu jednym z filarów świata XXI wieku.
Lody, jakie są, każdy widzi – w pudełku, na patyku, w rożku, ewentualnie w pucharku. Zawsze podaje się je tak samo, a idąc do lodziarni, nikt nic więcej nie oczekuje. W końcu najważniejszy jest smak. To właśnie postanowiła zakwestionować nowozelandzka lodziarnia Giapo. Opracowała alternatywną metodę serwowania tego deseru.
Lody od Giapo możesz zjeść…prosto z palca. Rożki zostały wykonane z podwójnej warstwy wafla i zabezpieczone czekoladą – tak, aby nie stopić się na palcu. W ten sposób możemy wybrać kilka smaków (przykładowo 5, po jednym na każdy palec) i cieszyć się nimi jednocześnie, a nie po kolei, jak to bywało dotąd.
Pytanie tylko, czy walory estetyczno-technologiczne nie przewyższają tych smakowych…