Lody takie, że palce lizać

Lody takie, że palce lizać

Pozostając w tematyce lodowej, w końcu nikomu nie zaszkodzi krótkie wspomnienie lata, oto kolejny zaskakujący projekt. Innowacje są w końcu jednym z filarów świata XXI wieku.

Lody, jakie są, każdy widzi – w pudełku, na patyku, w rożku, ewentualnie w pucharku. Zawsze podaje się je tak samo, a idąc do lodziarni, nikt nic więcej nie oczekuje. W końcu najważniejszy jest smak. To właśnie postanowiła zakwestionować nowozelandzka lodziarnia Giapo. Opracowała alternatywną metodę serwowania tego deseru.

Lody od Giapo możesz zjeść…prosto z palca. Rożki zostały wykonane z podwójnej warstwy wafla i zabezpieczone czekoladą – tak, aby nie stopić się na palcu. W ten sposób możemy wybrać kilka smaków (przykładowo 5, po jednym na każdy palec) i cieszyć się nimi jednocześnie, a nie po kolei, jak to bywało dotąd.

Pytanie tylko, czy walory estetyczno-technologiczne nie przewyższają tych smakowych…


www.giapo.com

Więcej od loungemag

To trzeba zobaczyć: Gwiazdy i ich młodsze wcielenia

W tym rok cały świat oszalał na punkcie #10yearschallange. Wyzwanie polega na opublikowaniu w social mediach...
WIĘCEJ