Jesienne śniadanie na dobry początek dnia [przepis]
Jesienne śniadanie na dobry początek dnia. Śniadanie do pracy – jakie musi być? Syte i smaczne, najlepiej szybkie. No i ciepłe, nie zapominajmy jaką porę roku mamy. Przed wami propozycja wygodna…
Jesienne śniadanie na dobry początek dnia. Śniadanie do pracy – jakie musi być? Syte i smaczne, najlepiej szybkie. No i ciepłe, nie zapominajmy jaką porę roku mamy. Przed wami propozycja wygodna…
Magiczne zioła i rośliny, czyli jak radzić sobie z duchami w kuchni.Przełom jesieni i zimy to okres niezwykle dziwny i tajemniczy. Mgła snuje się po ziemi, otulając swym delikatnym welonem nagie,…
Foodpairing, czyli sztuka łączenia niepasujących do siebie smaków. Kochasz gotować? Czujesz w sobie potencjał? Lubisz tworzyć? Chcesz zaskoczyć swoich bliskich oryginalnym daniem? Zdaj się na foodpairing czyli sztukę…
Uczta w środku lasu. Leśne uczty i przyjęcia, które od lat podbijają Stany Zjednoczone czy Kanadę, powoli rozkręcają się również w Polsce. Pięknie przybrane stoły zlokalizowane w samym środku lasu zachęcają,…
Kaszotto z boczniakami, gruszką i orzechami laskowymi. Doskonała potrwa, którą może przygotować właściwie każdy, o każdej porze roku. Wykorzystując sezonowe produkty. 2 porcje Składniki: …
Sezonowość, czyli pora na ziemniaka. Jesień to najlepsza pora na jedzenie ziemniaka – paraboli, bulby, kompera, kartofla, pyry, gruli, bulwy, perka, rzepy, swapka, ziymioka. Ojczyzną ziemniaka są tereny dzisiejszego Peru,…
Owoce morza – ciekawość, świadomość, smak.Frutti di Mare to temat rzeka. Dla jednych, największy rarytas, którego obecność w tygodniowym jadłospisie jest sprawą oczywistą. Dla drugich z kolei coś,…
Kasztany: 5 ważnych faktów. Z wyglądu nieco przypominające zwykłe kasztany, mają bardziej kształt zbliżony do łzy z ostrym jasnym szpicem. Bywają pękate i okrągłe, ale wiele jest bardziej spłaszczonych….
JAK ZWALCZYĆ CHOROBY? Jesienny sezon przeziębienia i grypy z pewnością niewiele ma wspólnego z tą tematyką, dlatego dziś przedstawię Wam kilka naturalnych sposobów na jego uniknięcie. Wyjątkowe właściwości cebuli, cytryny…
Makaroniki – słodkości dla biedaków? Historia makaroników zaczyna się w Italii.Podobno pierwsze makaroniki, które z tymi dzisiejszymi miały niewiele wspólnego, pojawiły się w już VIII wieku w weneckich zakonach….