Kuchnia dumy
Uwielbiam jeść, o jedzeniu myślę bez przerwy. Kocham gotować. Teraz jestem na etapie solidnego szkolenia kulinarnego. Interpretuje klasyczne przepisy i staram się, by jedzenie było urozmaicone i związane z porą roku,…
Uwielbiam jeść, o jedzeniu myślę bez przerwy. Kocham gotować. Teraz jestem na etapie solidnego szkolenia kulinarnego. Interpretuje klasyczne przepisy i staram się, by jedzenie było urozmaicone i związane z porą roku,…
Jak? Kaszę pęczak ugotuj do miękkości, następnie pozostaw do odcieknięcia. Zagotuj przez kilka minut 0,5 l wody z dodatkiem cukru i octu. Do ugotowanej kaszy dodaj wodę, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia….
Ostatnio bardzo popularną destynacją na weekendowe wycieczki stała się Barcelona. Mimo słabości do Madrytu, doceniłam także wszystkie uroki Barcelony i smaki, które dzięki niej odkryłam. Wprawdzie…
Wołowina w jamajskim sosie jerk. Wołowina w jamajskim sosie jerk z kaszą jęczmienną i tatarem warzywnym blender piekarnik 0,5 kg pieczeni wołowej 200 g kaszy jęczmiennej 100 ml…
Zachwycamy się wysublimowaną kuchnią francuską, aromatycznymi włoskimi przysmakami czy daniami prosto z rejonów śródziemnomorskich. W przypływie fantazji doceniamy nawet tak subtelne połączenia jak jajka na bekonie w towarzystwie fasoli prosto…
Warzywna Lasagne z mozzarellą Składniki (4 porcje) 3 cukinie 2 bakłażany 6…
Jeśli chodzi o moje eksplorowanie Hiszpanii, zakosztowałam już Barcelony, na myśl, o której mój żołądek z utęsknieniem zaczyna wspominać najlepszy stek z tuńczyka jaki jadłam, nie mówiąc już o przepysznych owocach, którym wszyscy robią zdjęcia…