Bardziej – Tequila Sunrise
Lata 90-te z pewnością były szalone, dla równowagi szału nie było w barmańskich kompozycjach z tamtego czasu. Przygotowując tequila sunrise szczytem fantazji było wbicie kolorowej parasolki a używana do jej…
Lata 90-te z pewnością były szalone, dla równowagi szału nie było w barmańskich kompozycjach z tamtego czasu. Przygotowując tequila sunrise szczytem fantazji było wbicie kolorowej parasolki a używana do jej…
Inspiracją dla koktajlu, który proponujemy, była architektura otoczenia naszego baru. Mała uliczka w śródmieściu otoczona niskimi, odbudowanymi po wojnie, z różnym rezultatem, kamienicami, zwieńczona jest wysokim wieżowcem z dyskusyjną…
Warszawska restauracja AïOLI wraz z Niewidzialną Wystawą rozpoczyna wspólne działania, tym samym otwierając się na kolejną grupę społeczną – osób niewidomych. W Polsce jest ich ponad 90…
A dokładniej nasz autorski twist tego popularnego koktajlu. Równie prosty co smaczny a sekret smaku tkwi jak zawsze w domowej roboty składnikach. Oto przepis: 40 ml irlandzkiej whiskey…
Już w tę niedzielę w katowickiej Galerii Szyb Wilson, odbędzie się Wege Festiwal Silesia vol.2 i Babski Targ vol.2 Ślązacy tego dnia będą podwójnie świętować. Babski Trag jest…
Inspiruje go kuchnia francuska i nieustanne gry z jej tradycją kulinarną. Lubi sięgać po produkty zapomniane i niepopularne. „Młody talent regionu” Gault & Millau Tour 2015, nominowany w tej kategorii również…
Zdrowy styl życia nie jest dla wybranych, jest dla wszystkich. Co prawda potrzeba do tego trochę determinacji, samozaparcia i cierpliwości, ale warto, bo efektem jest lepsze samopoczucie oraz zdrowie nasze i naszej…
Filet z łososia w pomarańczach z melisą, Risotto z szafranem, wanilią i prażonymi pistacjami Składniki (na 2 porcje): Filet z łososia 400 g 1 Pomarańcza 100 ml oleju lnianego Szczypta soli…
Wiecie, że słodycze jedzone po zmroku się nie liczą? W weekend przed tłustym czwartkiem rozpieszczamy wszystkich łasuchów! Na stoiskach czekają na Was regionalne desery – wietnamskie pączki od Pitaya , włoska Panna…
Sandacz z solą bazyliową na dyniowym Puree z pieczonymi burakami i chipsami z jarmużu Składniki na 2 porcje: 400 g polędwicy z sandacza 1 kg dyni 2 buraki średniej wielkości 2…