Rodzinne tradycje Gordon & MacPhail
Mieliście już kiedyś okazję skosztować Glenburgie od Gordon & MacPhail? Jeśli ta nazwa zupełnie nic Wam nie mówi, to mam dla Was małą niespodziankę, ponieważ to m.in. destylaty z Glenburgie wykorzystywane…
Mieliście już kiedyś okazję skosztować Glenburgie od Gordon & MacPhail? Jeśli ta nazwa zupełnie nic Wam nie mówi, to mam dla Was małą niespodziankę, ponieważ to m.in. destylaty z Glenburgie wykorzystywane…
To był jeden z tych dni, które nie zachęcały specjalnie do wychodzenia z domu. Jak to ostatnio często bywa tej wiosny, pogoda zmieniła się w przeciągu dnia diametralnie – z cudownie ciepłego dnia…
Po długiej i deszczowej wiośnie przyszło w końcu lato. W takim okresie whisky często najlepiej sprawdza się jako element koktajli lub po prostu na grubej warstwie lodu. Co jednak, kiedy lato…
Serwowanie na barach często ponad stuletnich kompozycji nie musi oznaczać stagnacji. Niesłabnąca popularność koktajli klasycznych niesie ze sobą dwa, bardzo pozytywne trendy. Popularne twistowanie – czyli delikatną…
Lato za pasem, rozpoczyna się sezon diet. Odchudzamy się, by zdążyć ze smukłą sylwetką przed wakacjami, poszukujemy najlepszych jadłospisów, koniecznie skutecznych. Mamy dla was doskonałą receptę. Chcesz zrzucić…
Chińska zupka w wersji slow Lata 90. to czas mojego dzieciństwa, więc z nostalgią wspominam symbole tamtego okresu, takie jak słodycze przywiezione z dawnego RFN: kolorowe Haribo o smaku owoców tropikalnych i słodkie…
„Koktajl z odpadków poproszę. Może być lekko nadpsuty.” Brzmi dziwnie? Nie na długo. Polityka „no waste” i fermentacja to coraz bardziej popularne eko trendy koktajlowe. No waste polega na jak najlepszym wykorzystaniu…
Justyna Czekaj-Grochowska przez ponad 10 lat podróżowała po Włoszech i pracowała w tamtejszych regionalnych restauracjach. Pasję do włoskiej kuchni kontynuuje do dziś, prowadząc restaurację i salumerię Portobello w Krakowie, certyfikowaną prestiżowym włoskim…
Po powrocie z Mediolanu nie ma się ochoty na nic innego niż cudo o imieniu panettone – odrywana płatami słodka baba drożdżowa z mnóstwem bakalii. Gdy przyglądamy się tamtejszym okazom, ślina aż cieknie…
Lata 90-te z pewnością były szalone, dla równowagi szału nie było w barmańskich kompozycjach z tamtego czasu. Przygotowując tequila sunrise szczytem fantazji było wbicie kolorowej parasolki a używana do jej…
