Kulinaria

Powidoki - noise rock i koreańska kapusta

Powidoki – noise rock i koreańska kapusta

Szefem młodziutkiej warszawskiej restauracji Powidoki jest Jae Ho- Koreańczyk, który poza kuchnią zajmuję się także malarstwem, a w wolnych chwilach gra noise rocka.   Idealna osoba na idealnym…

Mrowienie pysznego falafela

Mrowienie pysznego falafela

Chyba nie ma osoby w Krakowie (a przynajmniej mam taką nadzieję), która nie znałaby Mazaya Falafel, która od kilku lat karmi tuż przy Rondzie Grzegórzeckim. Przyznam szczerze, że trochę cierpiałam z powodu tej lokalizacji. Falafel…

Poradnik karnawałowy: 7 głównych odmian koktajli.

Poradnik karnawałowy: 7 głównych odmian koktajli.

Czy odpoczęliście już po sylwestrowej zabawie? To dobrze, bo karnawał trwa jeszcze do 10 lutego! W sieci znajdziecie mnóstwo przepisów na przygotowanie koktajli na przyjęcia domu, ale jak prawidłowo czytać receptury? Naszymi przewodnikami…

Złote mleko

Złote mleko

Złote mleko to rozgrzewający napój, który jest jednocześnie naturalnym lekarstwem. Kluczowa jest w nim kurkuma, które nadaje złoty kolor. Przybywa badań nad jej zdrowotnymi właściwościami, ajurwedyjscy lekarze znali…

Lawenda jest jak kobieta - Michał Sitek [wywiad]

Lawenda jest jak kobieta – Michał Sitek [wywiad]

W Jurze Krakowsko – Częstochowskiej w sąsiedztwie Ojcowskiego Parku Narodowego od czerwca do października kwitną lawendowe pola. Właściciele Lavendzierni Stoki 6 – Michał Sitek wraz z żoną uprawiają jadalne…

KIERMASH vol. XII | ZIMA W FORUM + KRAKÓW ŁAŁ + ART & FOOD BAZAR + STREFA WOLNEGO CZYTANIA 16 grudnia 2017 godz. 11:00 - 20:00 17 grudnia 2017 godz. 11:00 - 19:00 Hotel Forum, ul. Marii Konopnickiej 28, Kraków WSTĘP WOLNY

KIERMASH vol. XII | ZIMA W FORUM

Już 16 i 17 grudnia w znanej wszystkim przestrzeni Hotelu Forum w Krakowie po raz XII odbędzie się KIERMASH, czyli największe w Małopolsce targi mody niezależnej i designu użytkowego. Jak…

Nie marnuj jedzenia, dziel się nim!

Nie marnuj jedzenia, dziel się nim!

Rusza akcja edukacyjno-informacyjna Taste&Share! 3 października Electrolux ruszył z akcją edukacyjną, w której zachęca Polaków do zmiany swoich zachowań i ograniczenia marnowania jedzenia. W ramach działań zaplanowanych pod wspólną nazwą Taste&Share…