7 nowych trendów kulinarnych na 2018
Nic nie trwa wiecznie! Zwłaszcza mody przemijają szybko, nawet może za szybko bo nagle okazuje się, że człowiek się tym czy tamtym a tu klops! Nie wypada! Nie modne! Nie ma! Przepadło! Oczywiście na tego…
Nic nie trwa wiecznie! Zwłaszcza mody przemijają szybko, nawet może za szybko bo nagle okazuje się, że człowiek się tym czy tamtym a tu klops! Nie wypada! Nie modne! Nie ma! Przepadło! Oczywiście na tego…
Hummus jest zdrowy i wegański, co czyni go, jak wszyscy wiemy, absolutnie najmodniejszą przekąską. Możemy dostać go w wielu wariantach, ostatnio również, jak się okazuje, na słodko. Firma Delighted…
Nie przepadam za mlekiem, więc robię płynną „czekoladę” na bazie owoców i kakao. Smakuje dobrze na zimno i ciepło. Składniki pół awokado, 2 banany wiórki kokosowe kakao miód woda Jak ją przygotować?…
Słodki i gorzki zarazem. W zapachu przypomina trochę przewietrzoną aptekę czy babciną szafkę z lekami i ziołami. Te nieco lżejsze, łąkę pełną kwiatów, leśne owoce. Rozgrzewa, pobudza, ale też doskonale przygotowuje…
Zmiany na lepsze trzeba wprowadzać stopniowo i z głową, żeby sobie nie zaszkodzić. Wiele trendów żywieniowych po jakimś czasie okazuje się szkodliwych, albo nie tak zdrowych jak zapewniano. Warto słuchać swojej intuicji i wybierać…
Omlet po syberyjsku Omlet, który na naszym zdjęciu wyłania się z półmroku (co najmniej jak ja spod zimowej pierzyny) jest pożywny i sycący. W sam raz na zimowe śniadanie, choć zimy nie ma. W nomenklaturze…
Składniki (dla 2 os) świeży filet z dorsza 300 g przybranie biała rzodkiewka 50g biała marchewka 50g buraki chioggia 10 g Sos rybny wywar 200…
Pudding chia to od pewnego czasu prawdziwy kulinarny hit! Jest nie tylko bombą energetyczną, ale i witaminową.Jest to świetna opcja dla wszystkich tych, którzy nie chcą spędzać kilku godzin w kuchni na przygotowaniu deseru. Pudding…
Rurki z kremem mascarpone, z hydrolatem z kwiatów lawendy Lavendziarnia Stoki 6 i karmelizowaną gruszką Składniki: *250 g serka mascarpone *50 g kwaśnej śmietany 12% *2 łyżeczki Hydrolatu z kwiatów…
Pewien pastry chef działający w europejskiej stolicy mody stworzył na swoim koncie na Instagramie serię “Desserted in Paris” To bardzo estetyczny projekt, w ramach którego Tal Spiegel umieszcza zdjęcia stworzonych…