Kulinaria

Stek w najpiękniejszym miejscu na ziemi.

Stek w najpiękniejszym miejscu na ziemi.

Wrocławska mapa kulinarna przeżywa świetlany okres. Jakiś czas otwarto cukiernię Nanan, którego nagradzane wnętrze współgra świetnie z serwowanymi tam eklerami. Dziś autor tego projektu, pracownia Buck.Studio,…

Kolacja przyjedzie Uberem

Kolacja przyjedzie Uberem

“Będziemy się zbierać, zamówię Ubera” słyszymy w towarzystwie tak często, że nikogo to już raczej nie dziwi. Aplikacja jest wygodna, łatwa w obsłudze i niedroga. Wszystko, co kochamy najbardziej. A od niedawna możemy zamówić…

Tłuste, a od dziś także pijane! Tłusty Czwartek już za nami, zdominowany przez klasyczne, wzbogacony o nowoczesne wersje pączków. Były były wege pączki, wytrawne pączki, a także donuty. A skoro o nich mowa, w ojczyźnie dziurawych pączków, Nowym Jorku, powstała niedawno kolejna, wymyślna nowość: pączki z prosecco. Połączenie powstało w wyniku współpracy cukierni The Doughnout Project i winiarni Ruffino Wines. Specjalnie z okazji… zeszłorocznego międzynarodowego dnia prosecco. Może do przyszłorocznego tłustego czwartku trafią i do nas. Czekamy niecierpliwie! Fot. Materiały prasowe

Tłuste, a od dziś także pijane!

Tłusty Czwartek już za nami, zdominowany przez klasyczne, wzbogacony o nowoczesne wersje pączków. Były były wege pączki, wytrawne pączki, a także donuty. A skoro o nich mowa, w ojczyźnie dziurawych pączków,…

Strefa radości

Strefa radości

Najlepsze są takie miejsca, które stawiają na rzeczy proste – minimalistyczny wystrój, smaczne jedzenie i do tego dobre wino, no i oczywiście lekka, nieformalna atmosfera. Takim miejscem bez wątpienia jest Strefa…

https://loungemagazyn.pl/5-swiatowych-trendow-cukiernictwie-wkrotce-pojawia-sie-polsce/

7 nowych trendów kulinarnych na 2018

Nic nie trwa wiecznie! Zwłaszcza mody przemijają szybko, nawet może za szybko bo nagle okazuje się, że człowiek się tym czy tamtym a tu klops! Nie wypada! Nie modne! Nie ma! Przepadło! Oczywiście na tego…