Powstała bezbarwna Coca Cola!
Zwykła, poczciwa Coca-Cola już dawno przestała nam wystarczać. Dlatego marka namiętnie wprowadza na rynek nowe smaki: cola waniliowa, cytrynowa, wiśniowa. Wśród producentów wymyślnych wariacji…
Zwykła, poczciwa Coca-Cola już dawno przestała nam wystarczać. Dlatego marka namiętnie wprowadza na rynek nowe smaki: cola waniliowa, cytrynowa, wiśniowa. Wśród producentów wymyślnych wariacji…
W dzieciństwie wszystko, co zielone, było „fe”. Zielona pietruszka w zupie – wyławiana na brzeg talerza. Szczypiorek – zbędny dodatek. Brukselka, brokuły, szpinak – o nie! Teraz jest inaczej….
“You better find somebody to love” Jefferson Airplane – Somebody To Love Podczas tegorocznego święta Ardbeg Day, obchodzonego również w Polsce, producenci jednej z najbardziej docenionych, torfowych…
Ktoś mógłby powiedzieć, że na tle Giżycka, Ostródy i Iławy mniejsze Mikołajki lub Mrągowo są klimatycznymi miasteczkami. Ja jednak wolę maleńkie mazurskie wioski, jak Piecki, Strzałowo i Piersławek. Tego drugiego…
Wakacje to trudny czas dla wszystkich łasuchów. Bo gorąco, bo plaża, bo wyglądać trzeba dobrze, a jednocześnie z każdej strony zasypują nas budki z goframi i bajeczne lodziarnie. Konflikt tragiczny… Całe szczęście wszędzie…
Gdy Wasza teściowa, szefowa lub dawno niewidziana koleżanka oznajmi, że wpada na śniadanie, a Wy będziecie mieć w lodówce tylko światło, ewentualnie suchy chleb, kawałek boczku i jajko… może przyda Wam się…
Czym się różni tapas od pintxos? Co ma wspólnego pintxos z Ritą Hayworth? Jaka jest różnica między kuchnią baskijską, a hiszpańską? Czym się charakteryzuje turbot? O kuchni baskijskiej i menu restauracji…
Najlepszy sposób na zdrowe jedzenie? Nie podgrzewać go za bardzo. Tak przynajmniej twierdzą Patrycja Pruchnik i Laurent de Bremaeker, założyciele Żywej Kuchni- nowo powstałej, warszawskiej restauracji. Menu w ich lokalu zmienia się…
Z Piotrkiem Maślanką, założycielem i właścicielem wytwórni Karrot Kommando oraz kawiarni Kawa i Kultura rozmawia Baśka Madej Częstochowska 20 – nowy gorący adres na warszawskiej Ochocie. Na początku kwietnia wytwórnia…
Nowinki kulinarne pobudzają apetyt. Chyba dlatego ciągle ich przybywa- apetytu po prostu nigdy za wiele. Tym razem z inicjatywą wyszła marka Slice Of Sauce, która postanowiła stworzyć… ketchup…