Kuchnia bez patelni i garnka – możliwe?

Kuchnia bez patelni i garnka - możliwe? Kuchnia bez patelni i garnka - możliwe? 1
Najlepszy sposób na zdrowe jedzenie? Nie podgrzewać go za bardzo. Tak przynajmniej twierdzą Patrycja Pruchnik i Laurent de Bremaeker, założyciele Żywej Kuchni- nowo powstałej, warszawskiej restauracji.

Kuchnia bez patelni i garnka - możliwe? Kuchnia bez patelni i garnka - możliwe? 2Menu w ich lokalu zmienia się codziennie, produkty kupują na targu, wszystko jest zawsze świeże i wszystko jest bardzo zdrowe. Nie używają patelni ani garnków, bo “jedzenie podgrzane do temperatury powyżej 85 stopni traci wiele cennych właściwości”. Jeśli coś nie może być surowe, jest duszone.

Kuchnia bez patelni i garnka - możliwe? Kuchnia bez patelni i garnka - możliwe? 3

Powoli, przez 3-4 godziny. Może nie jest to rozwiązanie dla każdego, ale nie można tej parze odmówić pasji i zaangażowania. Warto wybrać się na Racławicką chociażby z tego powodu.

www.facebook.com/zywakuchnia

Więcej od loungemag
Czytaj za darmo
Już 2 listopada w całej Polsce pojawi się 7 tysięcy darmowych wypożyczalni e-booków. Znajdziemy...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *