Kaszotto jakiego jeszcze nie próbowaliście!

Kaszotto jakiego jeszcze nie próbowaliście!

Kaszotto z boczniakami, gruszką i orzechami laskowymi. Doskonała potrwa, którą może przygotować właściwie każdy, o każdej porze roku. Wykorzystując sezonowe produkty.

 

2 porcje

 

Składniki:

 

100 gr suchej kaszy gryczanej palonej

6 dużych boczniaków

1 cebula średniej wielkości

1 gruszka (odmiana raczej twarda)

świeży tymianek

sól i pieprz

150 ml śmietanki 30 %

garść orzechów laskowych

szczypta cukru

olej do smażenia

 

Wykonanie:

1.    Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w solonej wodzie (ja preferuję al dente)
2.    Boczniaki pokroić w paski, cebule w drobną kostkę – podsmażyć na złoty kolor
3.    Gruszkę pokroić w dużą kostkę i dorzucić do boczniaków
4.    Doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i świeżego tymianku. Gruszka ma pozostać lekko twarda, ale rumiana
5.    Dodać śmietankę i zredukować, by zagęścić całość
6.    Dodać kaszę
7.    Podawać z drobno pokrojonymi  orzechami laskowymi
8.    Smacznego!!!

Przepis przygotowany przez Magdalena Mleczko; TheMilk

+48 725 631 469
Strona internetowa: https://themilkconcept.com
Więcej od loungemag

Jeżeli Hot to tylko Hot toddy

A dokładniej nasz autorski twist tego popularnego koktajlu. Równie prosty co smaczny a sekret...
WIĘCEJ