Guacamole z młodym jęczmieniem

Guacamole z młodym jęczmieniem
Guacamole jest bardzo proste w przygotowaniu, a ma bardzo wiele zastosowań w kuchni. Dziś proponujemy wam guacamole z młodym jęczmieniem podane w cykorii z kiełkami rzodkiewki. Idealna przystawka do obiadu, albo kolacji.

Co potrzeba?
1 dojrzałe awokado,
łyżka miodu nawłociowego,
łyżka musztardy Dijon,
sok z połowy cytryny,
drobno posiekany mały ząbek czosnku,
2 łyżki sproszkowanego młodego jęczmienia

Jak zrobić?
Wwszystko dokładnie wymieszać widelcem na gładką masę. Dodać różowy pieprz do smaku wg uznania. podawać w łódeczkach cykorii posypane kiełkami. Smacznego!

Slow Me – Agnieszka Majksner

Więcej od loungemag
Buty z grzybów i liści ananasów
Laboratorium. Zespół badawczy pieczołowicie testuje nowe rozwiązania: naukowcy instalują kabelki oraz łączą ze sobą...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *