Przepis na sobotę – Zupa-krem ze szpinaku z czosnkiem i serem lazur


Przygotowanie:

Na patelni podgrzej cukier z octem i dodaj dwie pokrojone w kostkę gruszki, przesmaż i zostaw do ostygnięcia.

Szpinak opłucz, sparz wrzątkiem i poszatkuj. Obierz i poszatkuj czosnek, a następnie przesmaż na maśle wraz ze szpinakiem. Dodaj starty ser lazur i śmietanę, gotuj aż się ser rozpuści. Dodaj gruszkę przesmażoną w occie i cukrze oraz bulion i zmiksuj wszystko blenderem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

W osobnym garnku zagotuj wodę z cukrem i dodaj obrane oraz wydrążone z gniazd nasiennych dwie gruszki przekrojone na pół. Podgotuj gruszki na półtwardo, a następnie przesmaż na patelni grillowej aż pojawią się wyraźne paski od patelni grillowej. Na suchej patelni upraż płatki migdałów do lekkiego zarumienienia.

Zupę dekoruj grillowanymi połówkami gruszki posypaną startym serem lazur, płatkami migdałów oraz liśćmi
szpinaku. Smacznego!

Więcej od loungemag

Firanki dopasowane idealnie – jakie wybrać?

Firanki i piękne zasłony to nie tylko funkcjonalny dodatek, ale i wspaniała dekoracja. Warto jednak wiedzieć, jak dopasować...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *