Przepis na sobotę – Zupa-krem ze szpinaku z czosnkiem i serem lazur

GOTOWANIE Z PASJĄ: ZUPA-KREM ZE SZPINAKU Z CZOSNKIEM, SEREM LAZUR ORAZ GRILLOWANĄ GRUSZKĄ

Duet Gotowanie z pasją, czyli Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz.
Na pytanie “Jaki przepis, który można by teraz przygotować z sezonowych produktów zaproponujecie naszym czytelnikom?

Paweł Łukasik odpowiedział: Zaproponuję coś, co lubimy jeść a przepis jest prosty, ale bardzo efektowny i oczywiście zdrowy – zupa krem ze szpinaku, z dodatkiem polskiego czosnku, sera lazur i grillowaną gruszką odmiany konferencja. 

Przepis znajdziecie poniżej 🙂

Składniki: (przepis na 4 porcje)

Zupa:

0,5 kg liści szpinaku
100 ml śmietanki 36%
100 g sera lazur
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka cukru
2 gruszki
0,75 l bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz
Zalewa do gruszek:
1 litr wody
1 szklanki cukru

Dekoracja:

50 g sera lazur
2 gruszki
kilka liści szpinaku
2 łyżki płatków migdałowych

Więcej od loungemag

Bakalie – dietetyczny przewodnik

Badania przeprowadzone przez American Academy of Neurology wskazują, że stres ma ogromny wpływ na zdolności...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *