Gdy babcia przestanie kisić ogórki

Gdy babcia przestanie kisić ogórki
Żaden polski stół nie jest kompletny bez kiszonych ogórków, a żadna polska rodzina bez babci, która je robi. Ale czemu kiszonki kojarzą nam się tylko ze starszym pokoleniem i domową tradycją? Czemu nie robimy ich sami, na co dzień?

Gdy babcia przestanie kisić ogórki Gdy babcia przestanie kisić ogórki 1
Takie pytanie zadała sobie polska studentka Katarzyna Wasielewska, tuż przed tym, jak stworzyła M°Or. To nazwa jej zestawu naczyń do domowej fermentacji, który zaprojektowała w ramach swojej pracy dyplomowej.

Gdy babcia przestanie kisić ogórki Gdy babcia przestanie kisić ogórki 2
Produkty są estetyczne i oryginalne, ale jednocześnie nawiązują do “babcinych” naczyń do kiszenia. To prawdziwy duet tradycji z nowoczesnością. Filtr węglowy pochłaniający nieprzyjemne zapachy znajduje się w rynnie wodnej – starym elemencie dawnych naczyń do fermentacji.
Taki zgrabny zestaw zachęca do czerpania ze swojej spuścizny i wprowadzania do diety zdrowych i smacznych produktów. Niech tylko wejdzie do sprzedaży i kiszenie stanie się znów modne.

Written By
More from loungemag
Joanna Hawrot: “Nie bójmy się rozkoszy” [wywiad]
Joanna Hawrot kocha łączyć modę i sztukę w myśl zasady „from fashion to art”. Najnowszą...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *