O Magdzie Gessler chyba nigdy nie przestanie być głośno. Słynna, wybuchowa restauratorka ma chyba równie dużo fanów, co przeciwników. Jej charakterystyczny wizerunek, duży temperament i widoczna pasja, z jaką podchodzi do kuchni sprawiają, że stale jest na świeczniku.
Ostatnio Magda sporo schudła, czego nie dało się nie zauważyć śledząc chociażby jej portale społecznościowe. Jak się okazuje, restauratorka przeszła na dietę, która pozwoliła jej zrzucić aż 15 kg!
https://www.instagram.com/p/B2ZKpBhIhNQ/
Żeby było ciekawiej, prowadząca „Kuchennych rewolucji” przyznała, że sama opracowała swój ścisły jadłospis, a sukcesy diety spowodowane są również skurczeniem żołądka i spadkiem apetytu.
„Nie mam apetytu, takiego niesamowitego łaknienia. Zmniejszyłam, skurczyłam sobie żołądek całą moją historią i zazwyczaj jem na śniadanie biały ser, pomidor, kawę, sok z pomarańczy. Nie lubię pieczywa, nie przepadam. Jem skórkę od chleba rano z masłem na grubo. A potem już pieczywo nie istnieje, potem już jest sałata rzymska z oliwą z oliwek, solą, octem winnym jabłkowym. Na to bardzo grubo i dużo cienko tartego parmezanu. To jest moje danie obiadowe. A wieczorem jem pieczonego bakłażana z oliwą z oliwek” – powiedziała.
Czy to dieta cud? Na pewno wymaga wielu ograniczeń. Ale efekty widoczne gołym okiem 🙂