Czekolada bez mleka [przepis]

Czekolada bez mleka [przepis]

Nie przepadam za mlekiem, więc robię płynną „czekoladę” na bazie owoców i kakao. Smakuje dobrze na zimno i ciepło.

Składniki

pół awokado,

2 banany

wiórki kokosowe

kakao

miód

woda

Jak ją przygotować?

Do blendera wrzuć pół awokado i dwa banany. Dodaj łyżkę wiórków kokosowych, trzy łyżki kakao i łyżeczkę miodu. Podlej wodą (w zależności od tego jaką chcesz uzyskać konsystencję, najlepiej ok. ¾ szklanki) i zmiksuj na gładką masę. Przelej do kubków i udekoruj. Możesz podgrzać, jeśli chcesz. Czasem, zamiast wody, dodaję zaparzoną wcześniej kawę rozpuszczalną. Energia gwarantowana.

więcej przepisów TU
Tekst i aranżacje: Agnieszka Żelazko
www.zelazkowkuchni.pl
Zdjęcia i produkcja: Adam Cisowski
www.adamcisowski.pl
Więcej od loungemag
Maciej Musiał na liście młodych wpływowych Forbesa!
Wielki sukces Macieja Musiała! Polski aktor dzień po swoich 24. urodzinach został wyróżniony...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *