Weekendowe marynaty – czas na grilla!

 

Marynata do wieprzowiny

Składniki (na 1kg):

2 średnie ząbki czosnku

1 łyżka soli

3 łyżki majeranku

2 goździki

1/2 łyżki cynamonu

1/3 łyżeczki chili w proszku

4 ziarna ziela angielskiego

1 łyżka papryki słodkiej w proszku

3 łyżki brązowego cukru

3 łyżki musztardy sarepskiej.

Przygotowanie:

W moździerzu utłucz goździki, ziele angielskie i sól. Dodaj majeranek i czosnek i utłucz na miazgę. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Porcje mięsa natrzyj marynatą na 3 godziny przed wrzuceniem na ruszt.

Autor: szef kuchni Adam Chrząstowski / Ed Red, Kraków

 

Ogłoszenie na Facebooku dla UE! Musisz się zalogować, aby przeglądać i publikować komentarze na FB!
Written By
More from loungemag
Duch podróży Jarosława Ewerta
Duch podróży Jarosława Ewerta. Najnowsza kolekcja „Spirit” Jarosława Ewerta to bogactwo kultur, duchowych doznać,...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *