Weekendowe marynaty – czas na grilla!

 

Marynata do wieprzowiny

Składniki (na 1kg):

2 średnie ząbki czosnku

1 łyżka soli

3 łyżki majeranku

2 goździki

1/2 łyżki cynamonu

1/3 łyżeczki chili w proszku

4 ziarna ziela angielskiego

1 łyżka papryki słodkiej w proszku

3 łyżki brązowego cukru

3 łyżki musztardy sarepskiej.

Przygotowanie:

W moździerzu utłucz goździki, ziele angielskie i sól. Dodaj majeranek i czosnek i utłucz na miazgę. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Porcje mięsa natrzyj marynatą na 3 godziny przed wrzuceniem na ruszt.

Autor: szef kuchni Adam Chrząstowski / Ed Red, Kraków

 

2 of 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *