Weekendowe marynaty – czas na grilla!

Weekendowe marynaty - czas na grilla! Weekendowe marynaty - czas na grilla! 1

Marynata do jasnego drobiu

Składniki (na 1kg):

250 ml gęstego jogurtu

skórka tarta z 1 cytryny

1 łyżka siekanej natki pietruszki

3 łyżki miodu

1 łyżka kardamonu w proszku

1/2 łyżeczki chili w proszku

1 łyżka soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki łączymy i mieszamy z porcjami mięsa. Marynujemy do 3 godzin. Przed wyłożeniem mięsa na ruszt zdejmujemy marynatę.

 

Written By
More from loungemag
Między modą a sztuką – co się tam ukrywa? [Malwa Wawrzynek]
Błądzę ostatnio wokół sztuki. Albo ja napotykam ją, albo ona mnie. Tak to jest z tymi kreatywnymi...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *