Weekendowe marynaty – czas na grilla!

Weekendowe marynaty - czas na grilla! Weekendowe marynaty - czas na grilla! 1

Marynata do jasnego drobiu

Składniki (na 1kg):

250 ml gęstego jogurtu

skórka tarta z 1 cytryny

1 łyżka siekanej natki pietruszki

3 łyżki miodu

1 łyżka kardamonu w proszku

1/2 łyżeczki chili w proszku

1 łyżka soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki łączymy i mieszamy z porcjami mięsa. Marynujemy do 3 godzin. Przed wyłożeniem mięsa na ruszt zdejmujemy marynatę.

 

Więcej od loungemag
Kraków zwraca się ku Wiśle
Kraków zwraca się ku Wiśle. Marina to nowy projekt, dzięki któremu w Krakowie może powstać nowoczesne centrum...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *