Weekendowe marynaty – czas na grilla!


Marynata do jasnego drobiu

Składniki (na 1kg):

250 ml gęstego jogurtu

skórka tarta z 1 cytryny

1 łyżka siekanej natki pietruszki

3 łyżki miodu

1 łyżka kardamonu w proszku

1/2 łyżeczki chili w proszku

1 łyżka soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki łączymy i mieszamy z porcjami mięsa. Marynujemy do 3 godzin. Przed wyłożeniem mięsa na ruszt zdejmujemy marynatę.

 

Więcej od loungemag

Międzynarodowy strajk klimatyczny: zdjęcia z całego świata!

Wczoraj, 20.09.2019, odbył się największy strajk klimatyczny w historii. Protestować przeciwko bierności politycznej...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *