Co jedzą księgarze?


„Książki kucharskie powinny podlegać cenzurze.”
Stanisław Jerzy Lec

Czy zadali sobie Państwo kiedyś pytanie: co jedzą księgarze? Czym się żywią na zakurzonych zapleczach wielkich księgarń? Czytają i czytają i żeby tylko na długo od książek nie odchodzić jedzą cokolwiek – powiecie Państwo. Otóż nie! Oni, w tych książkach, które tak kochają, odnajdują radość życia i pasję. Do jedzenia między innymi. Dlatego, gdy nie czytają, rozkoszują się czasem spędzanym w kuchni. Przygotowują pyszne potrawy, lekkie i o pozytywnym wpływie na wzrok i jasność myślenia, by móc czytać więcej.

Zapraszamy do skosztowania tych prostych, a jednocześnie wykwintnych potraw podczas Śniadania w kinie.

Księgarze z Księgarni Pod Globusem przygotują przepyszny twarożek do kanapek wg tajnego przepisu Adama Strzebońskiego oraz sałatkę z kuskusem. Świeże pieczywo prosto z pieca dostarczy Piekarnia Binkowskich z Długiej 7 w Krakowie. Będą bułeczki maślane i cynamonowe, bagietki i świeży chleb…
Po śniadaniu zapraszamy na film o… poecie i miłości – SZALONA MIŁOŚĆ w reżyserii Jessiki Hausner.

Więcej od loungemag

Bardziej szlachetnej soli nie było!

XXI wiek lubi oceniać książki po okładce, dlatego opakowanie jest równie istotne, co...
WIĘCEJ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *