Przepis na sobotę: czy wiesz jak przyrządzić kalmary?

fot. jedzeniejestpiekne.com

Upalne sierpniowe dni to czas idealny na dobrze schłodzone białe wino, również musujące prosecco. Proponuję Wam małą przekąskę, która będzie idealnie pasować na zbliżającą się, mam nadzieję, w końcu letnią pogodę.

Kalmary z masłem czosnkowym i chili w sosie z białego wina

Składniki:
  • 1 kalmar tuba
  • 1 duży ząbek czosnku
  • papryczka chili wg uznania
  • łyżka oleju
  • 50g masła
  • 50ml białego wina
  • kolendra kilka gałązek
  • sól morska
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony
  • cząstka cytryny
  • roszponka lub rukola (do wyboru).

1 of 2

Komentarze

Upalne sierpniowe dni to czas idealny na dobrze schłodzone białe wino, również musujące prosecco. Proponuję Wam małą przekąskę, która będzie idealnie pasować na zbliżającą się, mam nadzieję, w końcu...
" />