Trójmiasto subiektywnie obiektywne

Gdańsk, Gdynia, Sopot – trzy miasta, które przyciągają, nie tylko goframi w sezonie. Czym jeszcze? Przeczytajcie!

Od kuchni

Do Gdyni nie wypada wpadać tylko na chwilę, ale do Chwili Moment jak najbardziej. To nowa koncepcja kulinarna, w której mamy zatrzymać się, wyciszyć i rozkoszować się atmosferą paryskiej kawiarenki. Nasze podniebienie raczyć możemy tu domowymi wypiekami oraz daniami z grilla. Miejsce stworzone do relaksu, odpoczynku i złapania oddechu. Nie tylko dla leniuchów!

A jak połączyć polską piekarnię z włoską kawiarnią? Przepis na to znaleźli właściciele gdyńskiej restauracji Ogniem i Piecem. Obok tradycyjnego polskiego chleba znajdziemy tu pizzę, obok sernika i drożdżówki – tiramisu, a obok kanapki z kiełbasą – focaccię. Prawdziwe królestwo włosko-polskich specjałów, w dodatku działające zgodnie z zasadą ,,Klient nasz Pan”!

O tym, jak niebywałe sztuczki potrafią robić szefowie kuchni, na pewno możemy przekonać się w mieszczącej jedynie (ale czy to wada?) trzydzieści pięć osób restauracji Sztuczka w Gdyni. Nowatorska i kreatywna kuchnia Rafała Wałęsy rozpieszcza absolutnie każdy ze zmysłów, zgodnie z zasadami slow food. A wszystko to w otoczeniu nowoczesnego designu, w ukryciu miejskiego parkingu, z dala od zgiełku.

1 of 5

Komentarze

Gdańsk, Gdynia, Sopot – trzy miasta, które przyciągają, nie tylko goframi w sezonie. Czym jeszcze? Przeczytajcie! Od kuchni Do Gdyni nie wypada wpadać tylko na chwilę, ale do Chwili Moment jak...
" />