Smak Kościerzyny

FESTIWAL STRAWY I NAPITKU W STARYM BROWARZE KOŚCIERZYNA
FESTIWAL „SMAK KOŚCIERZYNA” – MUST 2 GO!

Oprócz limitowanej edycji festiwalowego piwa, będzie można zdegustować trzech sztandarowych piw kościerskich (Kellera, Ciemnej 10 i Pszenicznego) za jedyne 5 zł i skorzystać ze specjalnych cen, jakie będą obowiązywały w czasie trwania festiwalu. Ponadto, Szef Kuchni Restauracji Stary Browar Kościerzyna przygotował specjalne „browarowe menu”, w którego skład wejdą regionalne potrawy, do których przygotowania wykorzystywane zostanie kościerskie piwo. W weekendy, w godz. 18:00 – 21:00, biesiadnikom będzie towarzyszyła w restauracji muzyka na żywo. Dodatkowo, festiwal będzie inaugurował nową ofertę „Złowiona z rana rychło podana”.
W ramach tej promocji, w każdy piątek, będzie można w restauracji skosztować dań kompozycji Szefa Kuchni, przygotowanych ze świeżych ryb z porannego połowu. Ponadto, w każdy piątek i sobotę, podczas wieczornych imprez w pubie, przewidziane są festiwalowe atrakcje.
Aby żaden uczestnik festiwalu nie wyszedł z pustymi rękami, organizatorzy przewidzieli również festiwalową zabawę „Nikt nie przegrywa”! Każdy wylosuje kupon i otrzyma prezent – mniejszy lub większy!

INAUGURACJA KOŚCIERSKIEGO ŚWIĘTA STRAWY I NAPITKU

Nie próbując konkurować z bawarskim festiwalem, Stary Browar Kościerzyna, postanowił w tym roku, po raz pierwszy, zorganizować dla mieszkańców Kościerzyny i okolic oraz przyjezdnych fanów kościerskiego piwa, własną imprezę
„Smak Kościerzyny. Festiwal strawy i napitku w Starym Browarze Kościerzyna”, podczas której Goście będą mogli nie tylko napić się piwa Kościerskiego Browaru, ale również skosztować regionalnych dań w niecodziennych aranżacjach oraz skorzystać z wielu innych atrakcji, które zostały na tę okazję przygotowane. Festiwal rozpocznie się 02, a zakończy 18 października.

ZŁOTY WIEK BROWARÓW RZEMIEŚLNICZYCH

Nie od dziś wiadomo, iż Polacy uwielbiają pić piwo. Tym niemniej od kilku lat coraz chętniej sięgają oni po piwa mniej znane, wyprodukowane przez browary rzemieślnicze. Nie są może one tak dostępne, jak te z dużych koncernów i często mają krótszą datę przydatności do spożycia, ale niejeden potwierdzi, iż wachlarz smaków i aromatów oraz sam sposób przygotowania przemawiają
na ich korzyść. Co więcej, wielu piwoszy stało się prawdziwymi koneserami tego złotego trunku, a niektórzy z nich nawet sami podejmują próby warzenia trunku w domu.

02 – 18 PAŹDZIERNIKA 2015

Więcej na www.starybrowarkoscierzyna.pl

 

Zrzut ekranu 2015-09-30 o 13.57.05

Komentarze

FESTIWAL STRAWY I NAPITKU W STARYM BROWARZE KOŚCIERZYNA FESTIWAL „SMAK KOŚCIERZYNA” – MUST 2 GO! Oprócz limitowanej edycji festiwalowego piwa, będzie można zdegustować trzech sztandarowych piw...
" />