Siekany tatar z tajską nutą

Siekany tatar z tajską nutą
Składniki:

200g ligawy
200g polędwicy
sos sojowy
czerwona cebula
cebulka dymka
sezam
pieprz
limonka
jajka przepiórcze
papryczka habanero
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:

1. Mięso siekaj długo, aż do uzyskania przyjemnej, nieco klejącej konsystencji. Wrzuć do miski i dopraw sosem sojowym, sokiem z limonki oraz odrobiną papryczki habanero posiekaną w drobną kosteczkę. Dokładnie wymieszaj.
2. Kiedy uzyskasz pożądany smak, wyłóż mięso na talerz. Na środku zrób dziurkę i wlej w nią żółtko.
3. Całość posyp posiekaną drobno czerwoną cebulką oraz dymką i sezamem. Posyp pieprzem i skrop limonką. Podawaj z kawałkami limonki i dodatkową cebulką.

 

www.meatmyday.pl

Komentarze