Rozgrzane Noce i Dnie

Na zewnątrz zimno, ale nowo powstały targ kulinarny Noce i Dnie, znajduje sposób na rozgrzanie. Najbliższy weekend czyli 3-5.02 szykuje się pod hasłem „Rozgrzane Noce i Dnie”. Każdy z wystawców na strefie streetfood’owej przygotuje rozgrzewające danie specjalnie na tę okazję.

Przy Burakowskiej 14 w Warszawie atmosfera będzie naprawdę gorąca. Zadbają o to restauracje, znajdujące się w Nocach i Dniach. By na chwilę zapomnieć o niskiej temperaturze panującej na zewnątrz, podkręcamy palniki, dodajemy chilli, jalapeno, habanero i wszelakiej maści ostrości. Każda restauracja przygotuje specjalnie na tę okazję danie, którego normalnie nie ma w karcie. Będzie ono odpowiednio doprawione i na pewno rozgrzewające.

I tak na przykład:

Borpince w ten weekend proponują zupę gulaszową BOGRACS, a z dań głównych ostre LECSO z ostrą kiełbasą węgierską.

Ganesh zaprasza Gulmeli Mutton Chatta- baranina z siekaną papryka i cebulą w pikantnym sosie curry.

Buła i Spóła zaserwuje Chimichuri Burger, czyli burger z wołowiną, pomidorem, czerwoną cebulą, rukolą, argentyńskim sosem chimichuri, sosem hamburgerowym i musztardą.

Eat on the Streat do każdego dania, specjalnie dla miłośników mocnych wrażeń przygotuje sos salsa diabolo(pomidory, kumin, kolendra, limonka, papryczki chipotle, jalapeno, habanero).

Real Greek zapewni Grecki Orgazm na Ostro czyli grillowany ser feta czarne oliwki, warzywa, pita, muśnięte ostrą papryką.

Dodatkowo na barze wyjątkowo na ten weekend, pojawi się znany i lubiany przez wielu shot „Wściekły Pies”.

Do smaku zagrają warszawscy DJ’e: w piątek Wae a w sobotę Panowie z Twardej.

Przy Nocach i Dniach niezmiennie, od 10.00 do 17.00 funkcjonuje również Targ Rolny jak i Targ Ryb i Owoców Morza. Na Targu Rolnym można dostać ekologiczne warzywa, mleko prosto od krowy, jaja od podwórkowych kur, swojskie wędliny, miody, sery przygotowywane według tradycyjnych receptur. Są tam również przetwory domowe, wypieki, kawa… Targ Ryb i Owoców Morza na którym odwiedzający znajdą ryby bezpośrednio od rybaków i producentów. Nie zabraknie świeżych jak i wędzonych ryb, owoców morza. Będą również przetwory rybne i dania podawane na miejscu.

Godziny otwarcia Noce i Dnie:

Piątek 17.00 – 02.00
Sobota 12.00 – 02.00
Niedziela 12.00 – 22.00

Komentarze

Na zewnątrz zimno, ale nowo powstały targ kulinarny Noce i Dnie, znajduje sposób na rozgrzanie. Najbliższy weekend czyli 3-5.02 szykuje się pod hasłem „Rozgrzane Noce i Dnie”. Każdy z wystawców na strefie...
" />